2 Kasım 2014 Pazar

SALATALIK MASKESİ İLE KIRIŞIKLIKLARIMIZDAN KURTULALIM (Güneş ve sivilce lekeleri, yara izlerimizdende! )

SALATALIĞIN FAYDALARI ;

Salatalık A, C, ve bazı B grubu vitaminleri içerir. Cildi besler ve canlandırır.
Cildi nemlendirir ve kırışıklık oluşumunun önüne geçer.
Var olan kırışıklıkları hafifletir.
Güneş ve sivilce lekeleri, yara izlerinin görünümünü azaltır.

                                                     
Malzemeler;


3 adet orta boy salatalık == salatalık posasından 2 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı beyaz kil
1 fincan Maden Suyu
1 fincan Gül Suyu
1 adet E vitamini
1 çay kaşığı Aloe Vera Concantre Jel
7-8 damla jojoba yağı
5 damla gül yağı
5 damla papatya yağı
5 damla çay ağacı yağı


Hazırlanışı:


Salatalığı soyun ve rendeleyin. İçerisine 1 fincan maden suyu ve 1 fincan gül suyu ilave edin ve  blendardan geçirin.  Bu karşımı süzgeç yardımıyla süzün. Suyunu ayrı bir kaba posasını ayrı bir kaba alın.(Kızlar suyu atmayın suyuyla çok işimiz var =) Temiz bir cam kaba salatalık posasından 2 yemek kaşığı , beyaz kil, Aloe Vera Concantre Jel, E vitamini, jojoba yağı, gül yağı, papatya yağı, çay ağacı yağı ekleyip iyice ezerek karıştırıyoruz ve hazırladığımız maskeyi cildimize elimizle sürüyoruz maske fırçasıyla maalesef süremedim en iyisi eller =) Kuruyana kadar cildimizde bekletiyoruz yaklaşık 15-20 DAKİKA ve ılık suyla cildimizi maskeden arındırıyoruz sonrasında soğuk suyla şokluyoruz. Yumuşacık pırıl pırıl bir cildimiz oluyor =) Bu arada salatalık posası arttı elime sürdüm yumuşacık yaptı =)


NOT : Hangi Ciltler uygulamalı ? Yeşil Kil Kullansam olur mu? diyenler için!!!!
Beyaz Kil : Normal ve Karma ciltler için uygundur. Beyaz kil gözeneklerde biriken toksinleri ve kirleri çıkararak cildi temizlemek için günlük olarak kullanılabilir. Bunların dışında cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olan beyaz kil, cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlar. Düzenli olarak kullanıldığında ilerleyen zamanlarda cilt pürüzsüzleşir ve kaymak gibi görünmeye başlar.
Yeşil Kil : Yağlı ciltler için daha uygundur. Gözeneklerde biriken kirleri çıkartarak siyah nokta oluşumunu önler. Akne ve deri döküntüleri için çok faydalıdır. Cilt hücrelerinin sebum üretimini denetleyerek yağ üretimini dengeleyen yeşil kil, toksinleride uzaklaştırır.
Sarı Kil: Ciltleri hassas ve Alerjik olanlar rahatlıkla kullanabilirler.


NOT 2 : Normal ve Karma ciltler yeşil kil kullanacaklarsa içine bitkisel yağlardan katmalısınız.


NOT 3 : ÇAY AĞACI YAĞI NE İŞE YARAR?
Ciltteki tahriş, kızarıklık, kaşıntı, pul pul dökülme, iltihabı giderir, sivilce ve aknelere iyi gelir . Travma ve yanık durumunda cildi yeniler ve ağrıları yok eder.


NOT 4: Süzdüğümüz salatalık suyunu atmayın başka bir tarif daha paylaşacağım. Şimdilik pet şişeye koyup saklayın =)

NOT 5: Haftada bir bu maskeyi yapabilirsiniz. Maskeyi saklayamazsınız, her defasında taze yapıp uygulamalısınız. Çünkü içerisindeki vitamin ve mineraller kısa sürede yıkıma uğrar ve etkisi kalmaz.

Güzel ve Bakımlı günler diliyorum

Hiç yorum yok: