2 Eylül 2014 Salı

YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE MAKYAJ VOL 3 : “ OVAL YÜZ ”

  Makyajda her zaman yüzümüzü oval yüz tipine benzetmeye çalışırız demiştik. Oval yüz tipi yanaklarda genişleyip, çenede incelir. En az düzeltme isteyen, hatta düzeltmeler yapmasanız bile mükemmel görünebilecek bir şekle sahiptir.

  Bu yüz tipinde en önemli nokta allık uygulamasıdır. Oval yüze allık uygulaması yaparken köşeli ve keskin çizgilerden kaçınmak gerekir. Bunun içinde allığı sürüp öylece bırakmak yerine, allığı dairesel hareketlerle olabildiğince çizgisiz olarak sürmeye özen göstermeliyiz. Allık elmacık kemiklerinden şakaklara doğru yumuşak hareketlerle sürülmelidir.

   Bu yüz tipinde anahtar kelimemiz yumuşak ve çizgisiz hatlar oluşturmaktır. Fondöten, allık, bronzer, aydınlatıcı uygularken olabildiğince dairesel hareketlerle uygulamalıyız.

   Aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen yerlere highlighter (aydınlatıcı) , 2 numara ile gösterilen yerlere kontür (bronzer) , 3 numara ile gösterilen yerlere allık uygulaması yapmalıyız. Derseniz ki benim bronzerım (cildimizin 2 ton koyusunda mat, simsiz ürünler) yok. Hiç sorun değil cildinizden 2 ton koyu herhangi bir kahve tonlu farla da yapabilirsiniz ya da normal ten renginizden 2 ton koyu bir fondötenle de yapabilirsiniz. Highlighter’ım (aydınlatıcı, parlak, simli ürünler ) da yok dersen ki var aslında sen bilmiyorsun beyaz ışıltılı farlarında bu işi rahatlıkla görür hele kırık beyaz olursa tadından yenmez  =) ben simli ürün sevmiyorum derseniz açık renkli bir kapatıcı ya da 2 ton açık fondöten kullanmakta bu işi fazlasıyla görür.



  Highlighter (aydınlatıcı) uygulamasında amacımız geri planda kalmış kısımları belirgin hale getirmek. 1 numara ile gösterilen burun kemeri, çene ve elmacık kemiğinizin üstünden kulağa kadar olup hafif yukarı doğru çıkan bölgeye, göz pınarlarınıza, kaş altlarınıza sevdiğiniz herhangi bir aydınlatıcıyı uygulayabilirsiniz.

  Gelelim gözlerde makyaj uygulamasına göz renginize uygun makyajlar yaparak gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Hatta koyu renk farlar size çok yakışacaktır. Dudaklarınızda tercih edeceğiniz tüm rujlar size çok yakışacaktır. Saç şekli olarak katlı kesimler tam size göre.
Güzel ve Bakımlı günler diliyorum…


Hiç yorum yok: